FAO: recordoogst rijst op komst in 2008

FAO: recordoogst rijst op komst in 2008 Manila, 13 mei. Sjouwers met geïmporteerde rijst in een opslagloods van de Filippijnse regering in Manila. De Filippijnen hebben als rijstimporterend land problemen om aan voldoende rijst te komen. Dit jaar is er een recordoogst aan rijst op komst, berichtte de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) gisteren. Met een opbrengst van 666 miljoen ton zal de oogst 2,3 procent hoger liggen dan in 2007. Belangrijke reden is dat er meer land is ingezaaid. De grote oogst zal de druk op verdere stijging van de prijs verlichten, denkt de FAO, maar de prijzen zullen wel hoog blijven doordat veel landen de export aan banden hebben gelegd. Slechts 4 procent van de rijstproductie wordt internationaal verhandeld. Foto Reuters Workers carry sacks of imported rice inside a National Food Authority (NFA) warehouse in Bicutan city, Metro Manila May 8, 2008. Philippine President Gloria Macapagal Arroyo visited prosecutors' offices on Thursday to make sure traders accused of hoarding rice were charged, another example of her personal intervention to ensure stable supplies. REUTERS/Romeo Ranoco (PHILIPPINES) REUTERS