F1-coureur Massa wint opnieuw in Grote Prijs Turkije

ISTANBUL, 13 mei. Felipe Massa heeft voor het derde jaar op rij de Grote Prijs van Turkije in de Formule 1 gewonnen. De Braziliaanse coureur van Ferrari startte van pole position en reed nagenoeg de gehele wedstrijd aan de leiding op het circuit bij Istanbul. De Brit Lewis Hamilton van McLaren gokte verkeerd door als enige drie keer te stoppen in de pitstraat. Hij werd tweede. Kimi Raikkonen passeerde met zijn Ferrari als derde de finishvlag. Door die klassering behield de Fin de leiding in het wereldkampioenschap. Raikkonen heeft na vijf races 35 punten. Massa en Hamilton delen de tweede plaats met 28 punten. De organisatie van de GP van Turkije hangt mogelijk een straf boven het hoofd vanwege een incident met een zwerfhond. De internationale autosportfederatie (FIA) is een onderzoek begonnen. Twee honden renden tijdens de GP2-race een paar uur voor de Formule 1-race het circuit op. Een van de dieren werd geraakt door de bolide van Bruno Senna. De Braziliaan kon niet meer verder in zijn zwaar beschadigde wagen. ”Er was iets ernstigs mis met de veiligheid en beveiliging van het circuit”, zei een woordvoerder van de FIA gisteren. Het circuit in Istanbul maakt sinds 2005 deel uit van het Formule 1-programma.