Djokovic en Safina zegevieren op gravel

ROME/BERLIJN. De Serviër Novak Djokovic en de Russin Dinara Safina hebben zondag de tennistoernooien van respectievelijk Rome en Berlijn op hun erelijst bijgeschreven. Djokovic ontdeed zich in de finale met 4-6, 6-3 en 6-3 van de Zwitser Stanislas Wawrinka. Djokovic verkleinde met zijn tweede eindzege dit jaar in de Masters Series - na Indian Wells - zijn achterstand op Roger Federer en Rafael Nadal op de wereldranglijst. De Serviër weigerde in Rome echter over de eerste positie te praten. De 22-jarige Safina versloeg in de eindstrijd haar landgenote Elena Dementieva in drie sets: 3-6, 6-2 en 6-2. Door de eindzege in Berlijn stijgt Safina, die zich wegens een rugblessure terugtrekt voor het toernooi in Rome, naar de veertiende plaats op de wereldranglijst. Dementieva stijgt naar de zevende plek.