Bennati verslaat Zabel in derde etappe Giro

Milazzo. Daniele Bennati heeft gisteren de derde etappe van de Ronde van Italië gewonnen, een rit over 221 kilometer van Catania naar Milazzo. De Italiaan van Liquigas was in de massasprint Erik Zabel en Danilo Hondo de baas. De etappe van zondag, met een lastige aankomst in Agrigento, werd gewonnen door de Italiaan Riccardo Ricco. Hij was in de slotfase te snel voor zijn landgenoten Danilo Di Luca, Davide Rebellin en Franco Pellizotti. In het algemeen klassement gaat Pellizotti (Liquigas) aan de leiding, met een seconde voorsprong op de Amerikaan Christian Vandevelde. Di Luca staat derde, op zeven seconden van de roze leiderstrui. De Australiër Bradley McGee heeft de Giro verlaten. Hij kwam gisteren twintig kilometer voor de finish ten val en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.