Basketbalploegen in evenwicht in halve finales play-offs NBA

san antonio. In de play-offs in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA stijgt de spanning. In beide halve finales in de Western Conference zijn de ploegen in evenwicht. San Antonio Spurs is terug in de strijd om een finaleplaats. De titelverdediger in de NBA versloeg zondag New Orleans Hornets met 100-80. Na de tweede zege op rij voor de Spurs is de stand in de best-of-sevenserie nu 2-2. Tim Duncan en Tony Parker speelden zondag met respectievelijk 22 en 21 punten een hoofdrol bij San Antonio Spurs. Ook in de andere halve finale van de Western Conference is de stand na vier duels 2-2. Utah Jazz was na verlenging te sterk voor Los Angeles Lakers: 123 -115. Bij de Lakers was Kobe Bryant, dit seizoen uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de NBA, ondanks een rugblessure goed voor 33 punten. Deron Williams was met 29 punten topscorer aan de kant van Utah Jazz.