2 Adviseren

Wat voor wijntype ben jij?

Wijnadvies

www.budometer.com

Zin om op het terras eens wat anders te bestellen dan dat standaard roseetje, maar geen idee welk type wijn jij het lekkerst vindt? Doe dan een persoonlijke wijntest. De site budometer.com ziet er wat saai uit. Klik op de gele afbeelding om naar de test te gaan. De test bestaat met name uit vragen over je drink- en eetgewoonten. Zo moet je bijvoorbeeld aangeven hoe jij je koffie drinkt en welke alcoholische mixdrankjes jouw favoriete zijn. Volgens de bedenkers van de site heeft wijnvoorkeur veel te maken met het aantal smaakpapillen dat iemand bezit. Mensen met veel smaakpapillen zijn doorgaans ‘gevoeliger proevers’ en houden meer van zoetere wijnsoorten als Riesling. Mensen die graag zwarte koffie drinken en van whiskey houden, waarderen meestal de drogere wijnsoorten. Handig is dat het advies een aantal concrete wijnmerken omvat. (RH)