1 Spelen

Schattige, eenogige wezens

Patapon voor PlayStation Portable

Vanaf 49,99 euro (Bol.com)

Pata-pata-pata-pon. En daar marcheren ze, de Patapons. Schattige, eenogige wezentjes, die steeds blijer ogen naarmate je het ritme van de oorlogsdrums goed slaat – tot ze een vijand in het oog krijgen, dan worden ze link. Patapon is een nieuwe, 2-dimensionale game voor de PSP, ontworpen door de Franse grafisch ontwerper Rolito. Door middel van verschillende ritmes leid je de Patapons door moerassen, woestijnen en andere omgevingen. Jij bent ‘Almighty’, het opperwezen dat ze met hart en ziel aanbidden. En jij bent ook de enige die ze naar ‘Earthend’ kan leiden, een soort paradijs. Onderweg moet je afrekenen met Zigotons, de aartsvijanden van de Patapons, draken en ander gespuis. Maar vooral moet je het goede ritme aanhouden: dan raken je Patapons in extase en gaan ze nog harder lopen. (MK)