Zomerweer

Het komt niet vaak voor, maar Nederland is momenteel een van de warmste landen in Europa. We profiteren nog steeds van het hogedrukgebied ten noordwesten van ons. Aan het einde van volgende week koelt het een paar graden af, maar de temperatuur blijft ruim boven de 20 graden met vandaag plaatselijk zelfs 28 graden. Als we een vergelijking maken met het weer van Spanje op dit moment, zien we een grote tegenstelling. Waar het normaal in Spanje rond deze tijd zonnig en droog is, regent het nu pijpenstelen. De buien volgen elkaar in een rap tempo op met lokaal flinke regenhoeveelheden. Bij ons is het vandaag juist zonnig en kurkdroog. De matige oostelijke wind blijft droge, warme lucht aanvoeren en met een onafgebroken schijnende zon loopt de temperatuur weer flink op. Plaatselijk wordt het 28 graden. Morgen verandert er weinig ten opzichte van vandaag. De wind gaat iets draaien en komt meer uit een noordoostelijke richting. Daardoor wordt iets koelere lucht aangevoerd en loopt de temperatuur een graadje minder ver op dan vandaag. Pinkstermaandag verschijnen in het binnenland een paar stapelwolken, maar van regen of buien is ook dan geen sprake. Het blijft warm.