Overige Films

Good Burger (Brian Robbins, 1997, VS). Jeugdkomedie over een in zijn bestaan bedreigde hamburgertent. Met Kel Mitchell. SBS 6, 14.45-16.30u.

Missing Link (Ger Poppelaars, 1999, België/Nederland). Tweede speelfilm van Poppelaars werd met enige aarzeling als een kinderfilm gepresenteerd, bleek even sympathiek als charmant en onbeholpen en werd – ten onrechte – door het publiek zo’n beetje genegeerd. Doortimmerd scenario van Timo Veltkamp voorziet in ontdekkingsreizen op meerdere niveaus. Die van een 11-jarig weglopertje, op zoek naar zijn herkomst en het verleden van zijn moeder, voert ons uitgebreid naar de jaren vijftig. Met Tamar van den Dop, Thomas Acda, Johan Leysen.Ned.3, 15.43-17.05u.

Beethoven (Brian Levant, 1992, VS). Typisch ‘schattige’ komedie voor de jeugd, over een grote, logge Sint Berhard die geheime kinderwensen vervult en zijn onwillige baas van de ondergang redt. Met Charles Grodin. Net 5, 17.55-19.35u.

Revenge of the Nerds (Jeff Kanew, 1984, VS). Reguliere tienerkomedie was in bioscoop surprise-hit. Een aantal ‘nerds’ formeert een collegedispuut dat tijdens jaarlijkse competitie meer atletisch ingestelde jongensclubs verslaat. RTL 5, 18.35-20.10u.

It Takes Two (Andy Tenant, 1995, VS). Formule-draak met de niet-identieke tweelingzusje The Olsen Twins, bekend uit de tv-serie Full House. Streetwise weeskind en dochter van ongelukkige weduwnaar wisselen van rol en koppelen en passant Kirstie Alley en Steve Guttenberg. RTL 8, 20.10-22.00u.

Rush Hour 2 (Brett Ratner, 2001, VS). Vervolg op eerste big-budget-Hollywoodfilm van Aziatische martial-arts-superster Jackie Chan uit 1998 is kopie van de oorspronkelijke actie-komedie annex buddyfilm. Chan neemt dit keer de ratelende Amerikaan Chris Tucker mee naar China. Veronica, 21.45-23.30u.

Jungle Fever (Spike Lee, 1991, VS). Genuanceerder dan in Do the Right Thing behandelt Spike Lee de nauwelijks latente rassentegenstellingen in New York aan de hand van het overspel van een zwarte architect (Wesley Snipes) met zijn Italiaanse secretaresse (Annabella Sciorra). MTV, 22.00-0.30u.

Below (David Twohy, 2002, VS). Bescheiden lowbudgetfilm speelt zich grotendeels af op een onderzeeër tijdens de Tweede Wereldoorlog. De gezagvoerder van de duikboot, luitenant Brice, pikt na de geheimzinnige dood van zijn kapitein drie schipbreukelingen op uit de Atlantische oceaan. Regisseur Twohy haalde zijn inspiratie uit de bovennatuurlijke thrillers uit de jaren 40 die werden geproduceerd door de legendarische Val Lewton (Cat People). Net als in die films wordt de dreiging gesuggereerd en speelt veel zich buiten beeld af. RTL 7, 22.25-0.30u.

Dogville (Lars von Trier, 2003, Denemarken e.d.). Nicole Kidman is de vernietigende engel Grace in morele verhandeling over plicht en menselijkheid. Lars von Trier doet dat in een fictief, op een studiovloer met krijtstrepen opgeroepen Amerika, waar arme bewoners tijdens de Grote Depressie, vluchtelinge Grace opnemen in ruil voor klusjes. Naarmate de klusjes weerzinwekkender worden, krijgt Grace meer en meer de trekken van een heilige. Toch is Nicole Kidman niet weer een van Von Triers lijdzame heldinnen. België 2, 23.20-2.10u.

The Glimmer Man (John Gray, 1996, VS). Vechtfilm met Steven Seagal als mysterieuze rechercheur met een hang naar alles wat Oosters is. Hij zoekt een seriemoordenaar in Los Angeles. Ook met Keenan Ivory Wayans. SBS 6, 23.20-1.05u.

Central do Brasil (Walter Salles, 1998, Brazilië/Frankrijk). In Berlijn met Gouden Beer bekroonde road movie over een vrouw die tegen geringe betaling brieven pleegt te schrijven voor analfabeten. Ondanks haar cynisme ontfermt ze zich over een schoenpoetsend halfweesje. Ned.2, 0.20-2.10u.