Forse straf FC Porto voor poging tot omkopen arbiters

De Portugese voetbalbond heeft FC Porto zes punten in mindering gebracht. De kampioen krijgt de straf wegens een poging tot omkoping van de arbitrage in het seizoen 2003-2004. Ook moet de club een boete van 150.000 euro betalen en kreeg voorzitter Nuno Pinto een schorsing van twee jaar opgelegd. Porto blijft ondanks de puntenstraf in het bezit van de landstitel. De voorsprong op nummer twee Sporting Portugal is, één ronde voor het einde van de competitie, teruggebracht van twintig naar veertien punten. Naast Porto zijn ook FC Boavista en Uniao Leiria schuldig bevonden aan een poging tot omkoping. Boavista, negende op de ranglijst, wordt door de Portugese bond een divisie teruggezet en moet 180.000 euro betalen. Voorzitter Joao Loureiro is geschorst voor vier jaar. Uniao Leiria krijgt drie strafpunten en een boete van 40.000 euro. De club was echter al zeker van degradatie. Voorzitter Joao Bartolomeu is voor één jaar geschorst. Ook zes Portugese scheidsrechters werden bestraft met meerjarige schorsingen.