Film van de dag

De kleine gelukszoeker Juan ‘Coco’ Villegas met zijn rashond in een scène uit Bombón, el perro (Carlos Sorin, 2004, RA/E). scene uit de film Bombon, el perro FOTO: 1morefilm 1morefilm

Bombón, el perro. De 52-jarige, werkloze Juan wordt door zijn dochter het huis uitgezet. Onderweg in zijn pick-uptruck helpt hij een vrouw met autopech. Als dank krijgt hij een witte hond. Die prompt op de passagiersstoel mag. Het levert een prachtige, komische shot op: Bombón torent hoog boven Juan uit, die vol ontzag naar de rashond kijkt. Hij ziet in hem zijn kans op geluk. Hij wordt daarin gestimuleerd door de enthousiaste hondentrainer Walter, die van plan is Bombón een paar wedstrijden te laten winnen en hem dan duur te verhuren als dek-reu. Er is alleen een klein probleem: Bombón doet het weliswaar prima op de wedstrijden, maar dekken ho maar. Bij de eerste de beste teef die hij moet berijden, valt hij in haar hok in slaap. Het is het begin van een zachtmoedige, sympathieke tragikomedie over een kleine gelukszoeker in het Argentijnse Patagonië. (Carlos Sorin, 2004, RA/E), België 2, 21.25-23.00u.

    • André Waardenburg