Wie niets bezit, heeft weinig te wensen. Wie niets bezit, verlangt alleen maar naar voedsel. Pas als de armoe minder schrijnt, verschijnen andere wensen. Er komt geen einde aan. Dat heet ontwikkeling.

Wie niets bezit, heeft weinig te wensen. Wie niets bezit, verlangt alleen maar naar voedsel. Pas als de armoe minder schrijnt, verschijnen andere wensen. Er komt geen einde aan. Dat heet ontwikkeling. Opnieuw verbleef Dick Wittenberg in het Afrikaanse dorpje Dickisoni. Dankzij hulp van Nederlandse krantenlezers gaat het daar nu beter. pagina 4 en 5 Foto Jan Banning/Hollandse Hoogte Malawi, dorp Dickson, 11-2005. Ze staat er alleen voor. Ze is al tien jaar weduwe. Haar zes kinderen hebben de handen vol aan hun eigen gezinnen. Haar kinderen zijn te arm om haar iets toe te stoppen. Dus doet ze alles zelf. Zo goed en zo kwaad als dat gaat. Ze praat volslagen toonloos. Sesiria Erenesto (65) is op sterven na dood. Hollandse Hoogte

pagina 4 en 5