Vastgoedfirma wil onderzoek wanbeleid Joop van den Ende

AMSTERDAM. Vastgoedonderneming Trimp & Van Tartwijk heeft bij de Ondernemingskamer in Amsterdam een verzoek om onderzoek naar wanbeleid door Chios, het vastgoedbedrijf van Joop van den Ende, ingediend. Trimp & Van Tartwijk probeert hiermee de activiteiten van Living City, een bedrijf waarin het samenwerkte met Chios, nieuw leven in te blazen. Dit maakte de onderneming gisteren bekend. In Living City werkten Van den Ende en Trimp & Van Tartwijk samen aan de ontwikkeling van vastgoed. Het ging daarbij onder meer om een nieuw te bouwen theater en omliggende restaurants, winkels en een hotel aan de Amsterdamse Zuidas. In het najaar van 2007 bleek dat twee commissarissen van Trimp & Van Tartwijk betrokken zijn in een onderzoek dat het Openbaar Ministerie verricht naar een omvangrijke vastgoedfraudezaak. Deze betrokkenheid was voor Van den Ende in april 2008 reden om Chios terug te trekken uit de samenwerking.