Televisie Voorkeur

Tony Kirkham en Jon Hammerton zijn de bekendste bomenliefhebbers op de Britse televisie. In een nieuwe serie afleveringen van het natuurprogramma The trees that made Britain, gaan ze op zoek – met als vertrekpunt Kew Gardens, het botanische park tien kilometer ten zuid-westen van Londen – naar bomen die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het land. BBC 2, 20.30-21.00u. A member of the public wanders through the Palm House of the Royal Botanical Gardens in Kew, west London July 4, 2003. The gardens were awarded World Heritage Status by the World Heritage Centre on Friday in recognition of its international importance as a unique cultual landscape. Other sites that hold World Hertiage Status include the Taj Mahal in India, the Great Wall of China and Stonehenge in Britain. NO RIGHTS CLEARANCES OR PERMISSIONS ARE REQUIRED FOR THIS IMAGE REUTERS/Kieran Doherty KD/NMB/WS REUTERS

actualiteiten

EénVandaag. Reportage over de drukte rondom het huwelijk van zanger Frans Bauer en Mariska van Rossenberg in Oudenbosch en Willemstad. Verder verslag van de hulpverlening bij de ramp in Myanmar. Ned.1, 18.20-18.45u.

Netwerk. John en Orpheo vertellen openhartig over hoe het is om stemmen in je hoofd te horen. Eén op de honderd Nederlanders heeft te maken met schizofrenie. Toch is er weinig bekend over deze chronische ziekte. John en Orpheo volgen een behandelprogramma van het AMC in Amsterdam: Vroeg Interventie Psychose (VIP). Door de intensieve behandeling via huisbezoeken neemt het aantal opnames van schizofrene patiënten volgens verwachting binnen drie jaar drastisch af, zodat de methode kosteneffectief zou zijn. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Minister Ter Horst van Binnenlandse zaken komt het wetsvoorstel toelichten waarmee ze dierenrechtenactivisten, hooligans én overlastplegers wil aanpakken. Verder een reportage over studenten die steeds hogere schulden aangaan, met kwalijke gevolgen na de studie, aan het begin van hun carrière. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Tom Egbers over het nieuwe programma dat hij vanaf zondag presenteert: Andere Tijden Sport. Hans Dorrestijn en zijn zoon Jesse vertellen over hun optreden in een aflevering van het nieuwe seizoen van Vaders en Zonen van Hugo Borst. Matthijs van Nieuwkerk wordt bij de presentatie geholpen door tafeldame Candy Dulfer. Ned.3, 19.30-20.25u.

Op weg naar het Lagerhuis. Finale van VARA’s landelijke debatwedstrijd voor scholieren. In deze tiende editie van de wedstrijd nemen de twee winnaars van de halve finales het tegen elkaar op in de strijd om een reis naar het échte Lagerhuis in Londen. Jury: Susan Smit (schrijfster), Peter Plasman (advocaat) en Lars Duursma (debattrainer). Presentatie: Menno Bentveld. Ned.2, 21.20-22.00u.

Katja en Sophie. Onderzoek naar de vrouwelijkheid van de man nu de traditionele man in rap tempo lijkt uit te sterven en de nieuwe man steeds meer gebaseerd lijkt op het gelijkheidsbeginsel tussen man en vrouw. Katja en Sophie praten over mannen met onder meer Hugo Borst, Beau van Erven Dorens en Yes-R. Ned.3, 21.15-22.00u.

Pauw & Witteman. Cabaretier Javier Guzman kijkt vooruit op zijn eerste optreden in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam met zijn nieuwe show Delirium. De show gaat over zijn eigen drankgebruik. Garrie van Pinxteren, voormalig correspondente van NRC Handelsblad in China, vertelt over de herziene, uitgebreide uitgave van haar boek China van binnenuit , over de voorbereidingen op de Olympische Spelen in het land. Ned.1, 23.00-23.55u.

Fridaynight with Jonathan Ross. Gasten zijn ondernemer en televisiebekendheid Sir Alan Sugar, de komiek, schrijver en acteur Johnny Vegas en Jade Jagger, ontwerper, model en dochter van Sir Mick Jagger. Vampire Weekend maakt muziek. BBC 1, 23.35-0.35u.

documentaire

Het uur van de wolf: Mijn moeder, de actrice Willeke van Ammelrooy. Documentaire waarin filmmaakster Denise Janzee nader tot haar moeder Willeke van Ammelrooy probeert te komen. Denise heeft haar beroemde moeder nog het beste leren kennen via haar filmrollen. Op de set en op het scherm zag ze haar moeder huilen, lachen en vechten. Thuis sloot Willeke zich echter af. Ned.2, 22.50-23.50u.

Muziek

Later ... with Jools Holland. De muzikale presentator ontvangt onder anderen Robert Plant en Alison Krauss, Spiritualized, Emmy Lou Harris, Santogold en The Fratellis. Met optredens en interviews. BBC 2, 0.35-1.35u.

informatief

De toekomst is nu. In de aflevering De toekomst van de liefde onder meer de vraag of de liefde nog wel standhoudt als vrouwen geen man meer nodig hebben om een kind te krijgen en andersom, over het zoeken naar een perfecte DNA-match via internet, over spermacellen gemaakt uit beenmerg van een vrouw en over datingsites voor mooie mensen die niemand in het uitgaansleven durft aan te spreken, omdat ze onbereikbaar blijven. Ned.2, 19.25-19.55u.

Crime time. Misdaadprogramma waarin John van den Heuvel verslag doet van de laatste ontwikkelingen in de onderwereld. Met aandacht voor onder anderen Peter C. ofwel de Rozenkransripper. Hij wordt verdacht van de moord op zes verslaafde prostituees. Verder Thea Moear, ooit de vaste partner van Klaas Bruinsma. Begin jaren negentig werd ze in Panama opgepakt voor drugshandel en zat ze vierenhalf jaar in een cel. Over deze periode van haar leven verschijnt binnenkort een boek. Ned.1, 20.30-21.30u.

Metropolis: Elvis leeft! Ruim dertig jaar geleden overleed Elvis Presley, maar nog altijd is zijn invloed groot. Uit een wereldwijde zoektocht naar Elvis-adepten en look-a-likes blijkt The King nog steeds alive! En wel in vele soorten en maten: van een lesbische Elvis in New York tot een Indiase Elvis in Johannesburg, en van een Turkse Elvis in Berlijn tot een zieke Elvis in een Congolees ziekenhuis. Dagelijks is een nieuwe Elvis te zien op www.metropolistv.nl. Ned.3, 23.55-0.25u.

sport

NOS Sportjournaal. Reportage over voetballer Roy Makaay en de Olympische Spelen, verder aandacht voor een landenwedstrijd voor springruiters in Frankrijk, het Masters tennistoernooi in Rome en het EK turnen in Lausanne. Ned.3, 22.35-23.05u.