Radio Voorkeur

Desmet live. De wetenschapper Robbert Dijkgraaf vertelt over zijn boek Blikwisselingen, een pleidooi voor het behoud van de verwondering en de speelsheid in de wetenschap. Rina Spigt legt onder andere met citaten uit waarom Het Bureau van J.J. Voskuil zo belangrijk voor haar is. Het panel spreekt over de revolutionaire maand mei 1968 en de nasleep daarvan. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Denise Janzée geeft een toelichting op de documentaire die zij maakte over haar moeder, Willeke van Ammelrooy. Zij maakte eerder een documentaire over haar vader, die zelfmoord pleegde. Radio 1, 19.00-20.00u.

De avonden. Regisseur Mischa Kamp over zijn de film De fuik. Filmproducent Rene Mendel bespreekt het boek Der Process van Franz Kafka. Radio 6, 20.02-22.00u.

Legendarisch live. Concert van de Britse groep The Housemartins (Happy hour), opgenomen in 1987. Radio 2, 23.05-0.00u.

Casa Luna. Trouw-columnist en predikant Jean-Jacques Suurmond over het schrijverschap, Pinksteren en gestalttherapie. Radio 1, 0.02-0.45u.