op nrcnext.nl

Dit weekeinde in het nieuws

Het is vandaag Europadag. Op 9 mei 1950 werd de oprichting van de voorloper van de EU aangekondigd: de Europese Gemeenschap van Kolen en StaalRusland viert vandaag Dag van de Overwinning (op nazi-Duitsland) Josef Fritzl uit Oostenrijk moet vandaag voor de rechter verschijnen In Chicago staat zanger R. Kelly terecht op verdenking van het maken van kinderporno Morgen trouwt Jenna Bush, een van de dochters van George BushDan is ook de finale van de Kunstbende in Antwerpen, een kunstwedstrijd voor 13- tot 19-jarigen Zondag zijn er verkiezingen in Servië Zondag en maandag houdt het streekvervoer ‘publieksvriendelijke acties’ in heel Nederland

Vandaag in de weblogs

Eten in New York

Janneke Vreugdenhil zoekt goede restaurants in New York. Op haar blog zegt Guido Goedheer: „Ga morgen eens naar NOBU op 105 Hudsonstreet. Dat is top Japans. Niet echt goedkoop, maar de lage dollar gunt je dat nu wel.”

Lees verder via nrcnext.nl/koken

Cd van de week

Baby Dee heeft een kleurrijk leven, schrijft Jacob Haagsma over haar nieuwe cd Safe Inside the Day. „Ze werkte in een freakshow en als kerkorganist, gaf performances met een harp op een driewieler en onderging een geslachtsveranderende operatie.” Maar dat doet allemaal niets af aan haar muziek, vindt hij. „Vrouwenpop zoals we het nog niet vaak hoorden.”

Luister en oordeel zelf via nrcnext.nl/muziek