Ontvoering leidt tot vondst lichaam

Eindhoven, 9 mei. De vrijheidsberoving van een vrouw uit Eindhoven afgelopen vrijdagavond heeft dinsdag geleid tot de vondst van het lichaam van een 31-jarige Nederlandse vrouw in een tuin in het Vlaamse dorp Bekkevoort. Politie en justitie in Nederland hebben dat gisteren bekendgemaakt. Drie mannen en een vrouw namen de Eindhovense vrijdag tegen haar wil mee uit haar woning naar Amsterdam. Zij wist daar de politie te alarmeren die het viertal kon aanhouden. Informatie uit de verhoren van de verdachten leidde de Belgische politie korte tijd later naar de plek waar het lichaam lag. De politie in Eindhoven bevestigt dat het om de 31-jarige Renate Jonkers uit Eindhoven gaat, die eind vorig jaar verdween. Of deze zaak verband houdt met de ontvoering is nog onduidelijk.