Meer winst en meer omzet voor Unilever

Rotterdam. Het voedingsmiddelen-, zeep- en cosmeticaconcern Unilever (Unox, Knorr, Axe, Bertolli) heeft de effecten van de sterk gestegen grondstofprijzen weten te compenseren. Het Brits-Nederlandse concern rapporteerde gisteren een hogere winst en omzet dan verwacht. Het bedrijf wist de wereldwijd enorm gestegen grondstofprijzen te compenseren door prijsverhogingen van haar producten, zo bleek tijdens de presentatie van de eerste kwartaalcijfers. Unilevertopman Patrick Cescau stelde de winstverwachting voor 2008 voorzichtig naar boven bij. Unilever behaalde in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst van 1,4 miljard euro. Dat is ruim 30 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het is voornamenlijk toe te schrijven aan de verkoop van activiteiten, zoals als het kaasje Boursin. De omzet van Unilever steeg ten opzichte van een jaar geleden licht, van ruim 9,5 miljard euro tot bijna 9,6 euro.