Luis Buñuel

Luis Buñuel Amsterdam Het Filmmuseum heeft een programma samengesteld rond de Spaanse regisseur Luis Buñuel (1900-1983). Vooral de vertoning van diens Mexicaanse films is een groot geschenk. Dit deel van Buñuels oeuvre is minder bekend dan zijn latere Franse werk, maar zeker zo goed, zo niet beter. Buñuel was naar Mexico uitgeweken omdat hij in het Spanje van Franco geen ruimte kreeg om zijn messcherpe, radicale en surrealistische ideeën te verfilmen. In het commerciële Mexicaanse filmsysteem kon dat wel. T/m 22 juni Filmmuseum, Amsterdam. Inl www.filmmuseum.nl Simon del desierto (1965) scene uit de film Simon del desierto (1965) FOTO: Filmmuseum Regie: Luis Bunuel Filmmuseum

Amsterdam Het Filmmuseum heeft een programma samengesteld rond de Spaanse regisseur Luis Buñuel (1900-1983). Vooral de vertoning van diens Mexicaanse films is een groot geschenk. Dit deel van Buñuels oeuvre is minder bekend dan zijn latere Franse werk, maar zeker zo goed, zo niet beter. Buñuel was naar Mexico uitgeweken omdat hij in het Spanje van Franco geen ruimte kreeg om zijn messcherpe, radicale en surrealistische ideeën te verfilmen. In het commerciële Mexicaanse filmsysteem kon dat wel.

T/m 22 juni Filmmuseum, Amsterdam. Inl www.filmmuseum.nl