KORT NIEUWS

KORT NIEUWS Pudding voor doornenkroon Het tropische aquarium van Burgers’ Zoo in Arnhem heeft dinsdag als eerste in Nederland vier jonge doornenkronen uitgezet. „Deze zeester is een beruchte jongen”, zegt Max Janse, hoofd van Burgers’ Ocean. „Hij heeft hele lange stekels. Als-ie je prikt is dat niet dodelijk, maar wél heel pijnlijk.” Doornenkronen eten koraalrif. „Ze kunnen wel 60 cm worden, dus dan eten ze heel wat koraal weg.” Het aquarium staat er vol mee. Eenmaal weg gegeten koraal groeit maar moeizaam weer aan. Daarom zijn de doornenkronen na aankomst eerst in quarantaine gezet om te kijken of ze ook iets anders lusten. „We kwamen erachter dat ze Zeeuwse mosselen erg lekker vinden. Ook maakten we gelatinepudding – net als een toetje, maar dan zonder suiker – met gemalen vis, mosselen en extra vitaminen.” Dat eten ze goed. De pudding wordt nu op het koraal gesmeerd, in een aquarium waar ook vissen rondzwemmen. Die vissen houden van vis die er uitziet als vis – en zeker niet van pudding. (foto: Jon Hanson) Crown of thorns FOTO: Jon Hanson Hanson, Jon

Pudding voor doornenkroon

Het tropische aquarium van Burgers’ Zoo in Arnhem heeft dinsdag als eerste in Nederland vier jonge doornenkronen uitgezet. „Deze zeester is een beruchte jongen”, zegt Max Janse, hoofd van Burgers’ Ocean. „Hij heeft hele lange stekels. Als-ie je prikt is dat niet dodelijk, maar wél heel pijnlijk.” Doornenkronen eten koraalrif. „Ze kunnen wel 60 cm worden, dus dan eten ze heel wat koraal weg.” Het aquarium staat er vol mee. Eenmaal weg gegeten koraal groeit maar moeizaam weer aan. Daarom zijn de doornenkronen na aankomst eerst in quarantaine gezet om te kijken of ze ook iets anders lusten. „We kwamen erachter dat ze Zeeuwse mosselen erg lekker vinden. Ook maakten we gelatinepudding – net als een toetje, maar dan zonder suiker – met gemalen vis, mosselen en extra vitaminen.” Dat eten ze goed. De pudding wordt nu op het koraal gesmeerd, in een aquarium waar ook vissen rondzwemmen. Die vissen houden van vis die er uitziet als vis – en zeker niet van pudding. (foto: Jon Hanson)

Record adem inhouden

Illusionist David Blaine heeft een nieuw record ‘adem inhouden’ gevestigd. Hij hield zijn adem 17 minuten en 4,4 seconden in, terwijl hij in een glazen bol gevuld met water zat. David was achteraf ontevreden met dit resultaat; hij wilde zijn adem wel 23 minuten inhouden. Zo lang zonder lucht te happen gaat niet zomaar. David had hier een foefje voor. Vlak voor hij zijn recordpoging deed ademde hij twintig minuten lang zuivere zuurstof in via een apparaat.