Konijnen kunnen samenvatten

Waarom duren de meeste films anderhalf tot twee uur als het ook in dertig seconden kan? In Be kind rewind, de nieuwe film van regisseur Michel Gondry is vanaf volgende week te zien hoe je met een paar amateurs en wat huis- tuin- en keukenapparatuur in twintig minuten zo ongeveer al je favoriete blockbusterfilms – Robocop, Ghostbusters, Rush Hour 2, Driving Miss Daisy – kunt naspelen.

Maar het kan nog strakker. Op de websites van Angry Alien Productions en starz.com/bunnies heeft ene Jennifer Shiman een karrenvracht aan filmhits veranderd in dertig seconden durende animaties met alleen konijnen in de hoofdrollen. Brokeback Mountain, The Shining, Casablanca, Pirates of the Caribbean: de konijnen hebben nooit meer dan een halve minuut nodig om de verhalen in een paar sleutelscènes samen te vatten.

En dat is meteen het knappe: je hebt echt even het idee dat de hele film langskomt. Het levert in ieder geval hilarische halve minuten op. Op de starz.com/bunnies-website kun je de animaties achter elkaar door laten spelen, waardoor je al snel een half uur achter je beeldscherm zit. Hoe Jennifer Shiman het in haar eentje doet is een raadsel. Er zit geen sponsor achter haar site, dus ze leeft waarschijnlijk van de bunny-merchandising die via starz.com te koop is.

Shimans versies van Titanic, March of the Penguins en een compilatie van James Bond-fragmenten zijn geselecteerd voor het eerste Animation Web Jam festival (animationwebjam.com) dat van 22 tot 24 mei in Boston wordt gehouden en dat als eerste festival helemaal gewijd is aan webanimaties op het grote scherm.

angryalien.com starz.com/bunnies

    • Ronald Rovers