Je eigen game

Via Game Studio kan je op internet je eigen game leren bouwen, spelen en laten beoordelen.

Still van de nieuwste game van Jan Thiemen ‘Het daverende doolhof’

Games, we spelen ze wel, maar hoe je er een bouwt en waar je dan op moet letten, zoals vormgeving en gameplay, weet niet iedereen. Dat kun je leren door er zelf een te bouwen met de Gamekit van Game Studio. Als je je game daarna online zet, kunnen andere kinderen hem testen en raten. Diegene die het hoogst scoort en zich aan de nodige bouwregels houdt, kan na 12 mei zelfs uitgeroepen worden tot beste gamebouwer van de site. Jan Thiemen Postema (11), heeft er al zes online staan. „Ik wil later gamebouwer worden en ik zocht naar een site om het te leren. De site die ik vond, daar kon ik plaatjes op zetten. Maar voor speciale effecten, zoals geluid moest ik steeds betalen. Dat was heel duur, 20 euro.” Eind december kwam Jan Thiemen op Game Studio. „Daar leer je dat het heel makkelijk is om een game te bouwen. Je neemt je bouwstenen, zorgt voor wat beweging, in een half uurtje ben je klaar.” Jan Thiemen is blij dat de site er is. „Ik word er steeds beter in. Dit is een goed ding. Ik zou ook meer informatiepagina’s voor kinderen willen op internet. Zoals Wikipedia – want die ontbreken.”

www.gamestudio.hetklokhuis.nl

    • Jitka Buschman