Jazzfestival

Jazzfestival Parijs Saint-Germain-des-Prés is de bakermat van de jazz in Europa. Nog steeds zijn de clubs er altijd vol, ongeacht de programmering. Sinds 8 jaar heeft deze buurt ook een festival met zowel bekend als nieuw talent. Er zijn concerten, ontmoetingen, lezingen, exposities en een bal. De evenementen vinden plaats op verrassende en prestigieuze plekken. Zo rijdt er een bus langs nostalgische plekken onder begeleiding van een live-combo, wordt er geswingd in het 18de eeuwse Hôtel de la Monnaie en meer. T/m 23 mei, Parijs, www.festivaljazzsaintgermainparis.com Libanese musician Ibrahim Maalouf poses during a photocall 29 January 2008 in Cannes, southern France, during the MIDEM, the world's biggest and most influential music trade fair, which takes place until 31 January. The mood at this year's MIDEM had been expected to be gloomy, with most recording labels struggling to survive and find new ways to make money. Widespread illegal downloading continues to hit their traditional CD market. AFP PHOTO VALERY HACHE AFP

Parijs

Saint-Germain-des-Prés is de bakermat van de jazz in Europa. Nog steeds zijn de clubs er altijd vol, ongeacht de programmering. Sinds 8 jaar heeft deze buurt ook een festival met zowel bekend als nieuw talent. Er zijn concerten, ontmoetingen, lezingen, exposities en een bal. De evenementen vinden plaats op verrassende en prestigieuze plekken. Zo rijdt er een bus langs nostalgische plekken onder begeleiding van een live-combo, wordt er geswingd in het 18de eeuwse Hôtel de la Monnaie en meer.

T/m 23 mei, Parijs, www.festivaljazzsaintgermainparis.com