HTC Touch Diamond gaat 3D

De HTC Touch is een smartphone die het Windows Mobile besturingssysteem goed verstopt heeft onder een gebruiksvriendelijke ‘schil’. Bij de nieuwe HTC Touch Diamond P3700 (2,8 inch aanraakscherm, geen toetsenbord, draait op Windows Mobile 6.1) heeft deze interface nu ook driedimensionale bladereffecten, die lijken op de Coverflow weergave van de iPhone en iPod Touch. Zelfs

Afbeelding_1.jpgDe HTC Touch is een smartphone die het Windows Mobile besturingssysteem goed verstopt heeft onder een gebruiksvriendelijke ‘schil’. Bij de nieuwe HTC Touch Diamond P3700 (2,8 inch aanraakscherm, geen toetsenbord, draait op Windows Mobile 6.1) heeft deze interface nu ook driedimensionale bladereffecten, die lijken op de Coverflow weergave van de iPhone en iPod Touch. Zelfs de naam lijkt erop: TouchFLO 3D. Zo blader je door albumcovers, maar ook door de foto’s van contactpersonen.

De specificaties van de telefoon zijn goed: Wifi, GPS, 4 GB intern geheugen, de snelste HSDPA-variant (tot 7,2 megabit) en een processor van 528 MHz. De batterij gaat vier uur mee als je aan het bellen bent.

HTC_touch_Dimond_Achter.jpgTijdens een eerste kennismaking blijkt de interface er gelikt uit te zien, maar desondanks nog wat traag te reageren meldt The Boy Genius. Vermoedelijk zijn dat softwarematige kinderziektes, die HTC voor de release (begin juni) opgelost hoopt te hebben. De bezitters van een HTC Tytn II hebben overigens andere ervaringen met hun videodrivers.
De prijs staat van de HTC Touch Diamond nog niet helemaal vast, maar reken op zo’n 500 euro. Da’s natuurlijk niks voor een echte diamant. Want aan de achterkant is de Diamond prachtig geslepen, van zwart plastic. (foto links)

Video: de Touch Diamond in een gedetailleerde hands-on videosessie (even doorscrollen tot 1 minuut). Het 3D-weer ziet er erg goed uit, maar de interface reageert niet altijd even vlotjes.

[kml_flashembed movie="http://youtube.com/swf/l.swf?video_id=CoaXA9un7YE" height="355" width="425" /]

Overige specificaties:

• Afmetingen: 102 x 51 x 11.33 mm
• Gewicht: 110 g
• Netwerken: WCDMA / HSPA : 900/2100Mhs. HSDPA 7,2 Mbps en HSUPA
• Besturingssysteem: Windows Mobile 6.1 Professional
• Scherm: 2.8-inch VGA touch screen
• Camera: 3.2 MP met video-oproepfunctie
• Intern geheugen: 4GB intern geheugen, 256 MB flash geheugen, 192 MB RAM
• Bluetooth: 2.0 met EDR
• Wireless: WiFi 802.11b/g
• GPS: GPS/AGPS
• Interface: HTC ExtUSB (gelijktijdig mini-USB en audio jack; USB 2.0 High Speed)
• Batterij: 900 mAh
• Gesprekstijd: GSM: tot 4 uur
• Standby-tijd: GSM: tot 300 uur / tot 100 uur met push e-mail
• Chipset: Qualcomm MSM 7201A 528Mhz

    • Marc Hijink