Heerenveen wint van NAC, zege NEC op FC Groningen

Heerenveen, 9 mei. Dankzij twee treffers van invaller Paulo Henrique heeft SC Heerenveen gisteravond met 2-0 gewonnen van NAC Breda in het eerste duel van de play-offs om een UEFA Cupticket. De Braziliaan reageerde in de slotfase tweemaal attent op een rebound, nadat Gerald Sibon beide keren op de paal had gekopt. Maandag is de return in Breda. De winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de UEFA Cup. NEC won gisteren het eerste duel in de tweede ronde van de play-offs om Europees voetbal van FC Groningen: 1-0. Aanvaller Jeremain Lens was in de Goffert trefzeker voor de veel sterkere Nijmegenaren, die legio kansen kregen. FC Groningen speelde de laatste 25 minuten met tien man na een rode kaart voor verdediger Gibril Sankoh. De return is zondag in Groningen.