Goud en zilver voor zwemmers Van der Weijden en Van Dijk

Sevilla. Maarten van der Weijden en Edith van Dijk zorgden gisteren voor een gouden slotakkoord met zilveren rand bij de wereldkampioenschappen open water in Sevilla. Van der Weijden pakte op de 25 kilometer voor het eerst in zijn loopbaan een wereldtitel. Van Dijk eindigde bij de vrouwen als tweede. Linsy Heister finishte op een vierde plaats. Met het goud bekroonde de 27-jarige Van der Weijden een prachtig toernooi in de Spaanse stad. Hij won dinsdag al brons op de vijf kilometer en eindigde als vierde op de olympische tien kilometer. Met deze klassering kwalificeerde hij zich voor de Spelen in Peking. Van Dijk moest in de eindsprint buigen voor de Russin Ksenia Popova. ”Mijn zelfvertrouwen heeft door deze zege een enorme injectie gekregen”, aldus de zwemster.