Film van de dag

De hoofdrolspelers uit Backstage een filmische analyse van de hard-core hip hop (Emmanuelle Bercot, 2005) Rap stars, from left, Redman, foreground, DMX, Methodman and Jay-Z join host DJ Clue, background left, in a photo session Tuesday, Jan. 26, 1999, in New York, after announcing their 40-city arena tour beginning Feb. 27, in Charlotte, N.C. The "Hard Knock Life" tour brings together some of hip hop's premier multi-platinum recording artists who specialize in hard-core hip hop. (AP Photo/Kathy Willens) Associated Press

Backstage. Puber Lucie krijgt als publiciteitsstunt bezoek van haar idool Lauren Waks, die onder het oog van een paar camera’s bij haar thuis een optreden verzorgt - altijd goed voor de cd-verkoop. Daarna zoekt de vasthoudende Lucie de ster op in haar hotel, waarna een psychologisch steekspel ontstaat. In Backstage is iedereen van elkaar afhankelijk: popster Lauren van haar ex-vriend en haar fans, fan Lucie van haar idool Lauren en de muziekproducent van Lauren én Lucie. Backstage is een film die niet in Nederland in de bioscoop werd uitgebracht, maar zeker meer aandacht verdient, met z’n kritiek op fancultuur, media en psychologische analyse van zowel fan als de ster. Het verhaal balanceert op het randje van de geloofwaardigheid, maar de acteurs, onder wie Isild Le Besco en Emmanuelle Seigner, houden de boel bij elkaar. (Emmanuelle Bercot, 2005, F), BBC 2, 1.35-3.00u. André Waardenburg

    • André Waardenburg