Dag van het kasteel

Dag van het kasteel Op 12 mei, Tweede Pinksterdag, zullen tijdens de eerste Landelijke Dag van het Kasteel op ruim 80 locaties de poorten van kastelen, historische buitenplaatsen en kasteeltuinen geopend worden. Bij Paleis Het Loo is het dak open en het park rond Jachtslot Het Oude Loo is ook te bezichtigen. Op de velden achter de Groningse Fraeylemaborg wordt de strijd tussen de Spaanse en de Staatse (Nederlandse) troepen ten tijde van Prins Maurits gevoerd met wapenexercities, veldslagen en uitleg over de wapenhandelingen. Voor het hele programma: www.kastelen.nl Nederland, Woudrichem, 28 mei 2007, Loevestein, gezinsuitje tweede pinksterdag Slot Loevestein, Het kasteel is omstreeks 1368 gebouwd op de plaats waar de rivieren de Maas en de Waal elkaar treffen. foto; Peter Hilz Hilz, Peter

Op 12 mei, Tweede Pinksterdag, zullen tijdens de eerste Landelijke Dag van het Kasteel op ruim 80 locaties de poorten van kastelen, historische buitenplaatsen en kasteeltuinen geopend worden. Bij Paleis Het Loo is het dak open en het park rond Jachtslot Het Oude Loo is ook te bezichtigen.

Op de velden achter de Groningse Fraeylemaborg wordt de strijd tussen de Spaanse en de Staatse (Nederlandse) troepen ten tijde van Prins Maurits gevoerd met wapenexercities, veldslagen en uitleg over de wapenhandelingen.

Voor het hele programma: www.kastelen.nl