Claire Fontaine

Claire Fontaine Rotterdam Claire Fontaine is vernoemd naar een bekend merk Franse notitieboeken. Haar identiteit is gebaseerd op samenwerking; de kunstenaars die samen Claire Fontaine vormen beschouwen zichzelf als haar assistenten. De groep ontstond uit afwijzing van de scheiding tussen intellectuele arbeid en handarbeid. De kunstwereld bleek de beste condities te bieden om deze hiërarchische verdeling te vermijden en hun kunst lijkt vaak op werken van andere kunstenaars in neon, video, sculptuur en schilderijen. T/m 8 juni Witte de With, W. de Withstr 50, R’dam. Di-zo 11-18u

Rotterdam

Claire Fontaine is vernoemd naar een bekend merk Franse notitieboeken. Haar identiteit is gebaseerd op samenwerking; de kunstenaars die samen Claire Fontaine vormen beschouwen zichzelf als haar assistenten. De groep ontstond uit afwijzing van de scheiding tussen intellectuele arbeid en handarbeid. De kunstwereld bleek de beste condities te bieden om deze hiërarchische verdeling te vermijden en hun kunst lijkt vaak op werken van andere kunstenaars in neon, video, sculptuur en schilderijen.

T/m 8 juni Witte de With, W. de Withstr 50, R’dam. Di-zo 11-18u