Bus botst op sneltram

Bij een busstation in Den Haag zijn vanmorgen een bus en een sneltram van RandstadRail op elkaar gebotst. De buschauffeur en een passagier raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. De buschauffeur kon het ziekenhuis snel verlaten.

Het ongeluk veroorzaakte veel schade. De politie legde het openbaar vervoer enkele uren stil. Volgens een woordvoerder van openbaarvervoersmaatschappij HTM sloeg de bus links af, waarbij de chauffeur de sneltram over het hoofd zag. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeluk nog.

Het ongeluk had plaats bij het busplatform aan de Leyweg/Escamplaan, dat vorige week zondag werd geopend. Het platform dient als terminal voor reizigers uit het Westland die er kunnen overstappen van de bus op RandstadRail richting het centrum van Den Haag.

De HTM-woordvoerder stelt in een reactie dat het nog „veel te voorbarig” is om nu te concluderen dat het busstation mogelijk onveilig is.