Boze meneer verpest bezoek

Boze meneer verpest bezoek Je mag met mijn oma naar Parijs als je 7 bent, nou ik ben al 8, dus we gingen vorige week. Ik wist echt niet dat de Eiffeltoren zo hoog was. De eerste dag zijn we er alleen maar ONDER gaan staan, maar daarna nog twee keer er helemaal bovenop, een beetje eng vooral voor mijn grootmoeder die hoogtevrees heeft. Het gouden theater, de Opera, vond ik ook heel mooi, en het Binnenste-buiten museum - dat heet zo omdat alle buizen aan de buitenkant zitten van elektra en riool en zo, en ook de roltrappen. Maar het werd een beetje verpest want ik kwam aan een touw waar geen bordje bij hing, het leek wel een klimtouw, maar het was van de kunst in het museum, en een meneer werd toen boos op mij. We aten in een restaurant dat Leon heette, en ik heet ook Leon! Het hotel was klein, maar de zwervers zijn zielig want die slapen op een stuk karton. In de trein naar huis had ik al heimwee naar mijn grote vriend: de Eiffeltoren. Reportage over Parijs van Leon de Levita, 8 jaar, uit Amsterdam

Je mag met mijn oma naar Parijs als je 7 bent, nou ik ben al 8, dus we gingen vorige week. Ik wist echt niet dat de Eiffeltoren zo hoog was. De eerste dag zijn we er alleen maar ONDER gaan staan, maar daarna nog twee keer er helemaal bovenop, een beetje eng vooral voor mijn grootmoeder die hoogtevrees heeft. Het gouden theater, de Opera, vond ik ook heel mooi, en het Binnenste-buiten museum - dat heet zo omdat alle buizen aan de buitenkant zitten van elektra en riool en zo, en ook de roltrappen. Maar het werd een beetje verpest want ik kwam aan een touw waar geen bordje bij hing, het leek wel een klimtouw, maar het was van de kunst in het museum, en een meneer werd toen boos op mij. We aten in een restaurant dat Leon heette, en ik heet ook Leon! Het hotel was klein, maar de zwervers zijn zielig want die slapen op een stuk karton. In de trein naar huis had ik al heimwee naar mijn grote vriend: de Eiffeltoren.

Reportage over Parijs van Leon de Levita, 8 jaar, uit Amsterdam