Blokkade tegen landbouwbeleid

Blokkade tegen landbouwbeleid Gualeguaychu, 9 mei. Duizenden boeren in Argentinië hebben gisteren de snelwegen van het land geblokkeerd om graanexporten tegen te houden en om te protesteren tegen de druk van de regering om exportbelastingen op landbouwproducten te verlagen. Het plaatsje Gualeguaychu, zo’n 200 kilometer van hoofdstad Buenos Aires, is het middelpunt van de protesten. Argentinië is wereldwijd een van de belangrijkste leveranciers van maïs, tarwe en soja. De protesten van de Argentijnse boeren hebben de sojaprijzen op de wereldmarkt opgedreven. Foto AP A truck driver stands at the side of a national road blocked by farmers for the traffic of international cargo transport near Gualeguaychu, Argentina, Thursday, May 8, 2008. Rural producers resumed nationwide protests after failed negotiations with the government over export taxes. (AP Photo/Natacha Pisarenko) Associated Press