Bezeten en hekserige zang

cd pop Thee Oh Sees: The Master’s Bedroom Is Worth Spending A Night In ***--

cd pop

Thee Oh Sees: The Master’s Bedroom Is Worth Spending A Night In ***

De band Thee Oh Sees (ook bekend als The OCS) klinkt onbekend, maar maakte wel al acht cd’s, en haar voorman, John Dwyer is van het soort dat in vijf Amerikaanse garagebands (waaronder The Hospitals en The Trawggs) tegelijk zit. Dwyers manier van zingen is herkenbaar; als een lachende heks spuugt hij de woorden in het mondstuk van een oude telefoon. De esthetiek van de cd The Master’s Bedroom Is Worth Spending A Night In, is gruizig en bezeten. Dat zijn kenmerken van wel meer garage-groepen, maar dit kwartet doet het op zo’n uitgebeende manier dat de werkwijze, ondanks hun voorkeur voor chaos, indrukwekkend is. Terwijl Dwyer zijn bezeten zang levert, zoals in Graveyard Drug Party, of Ghost In The Trees, geeft Bridget Dawson haar onderkoelde commentaar in de koortjes, en speelt de band het kale dwingende ritme van de duivel op de dansvloer.

Concert op 28/5 in Doornroosje, Nijmegen, en 29/5 in Paradiso, Amsterdam.

    • Hester Carvalho