Bandje zet supermodel in

Stel je bent een Amerikaans/Brits new wave bandje met wat bescheiden hitjes, een prima ontvangen debuutalbum en een aardige live reputatie. Dan weet je dat de kans klein is dat de release van je tweede album gigantisch nieuws gaat zijn. Je bent géén Coldplay die al internationale headlines haalt met de onthulling van de albumnaam (zelfs al is het een idiote albumnaam). En het één week lang gratis aanbieden van je nieuwste single, veroorzaakt zeker niet de ophef die het bij de band van Chris Martin vorige week wel deed. Ook de aandacht die de nieuwste, gratis te downloaden CSS en Santagold krijgen, evenaar je waarschijnlijk niet. Dus bedenk je als Amerikaans/Brits new wave bandje iets anders. Je zet een supermodel in.

Het klinkt als een weinig originele gedachte, maar in het geval van The Five O’Clock Heroes is het misschien wel een geniale zet. Voor Who, de eerste single van het album Speak Your Language dat later dit jaar uitkomt, wisten de heren Agyness Deyn te strikken. Een Engels model dat met haar korte peroxideblonde haar en gedurfde kledingsmaak momenteel het hotste meisje uit de modebizz is. Alles wat Agyness – haar voornaam alleen volstaat – doet, zegt en draagt is goed. Dat Agyness dus te zien én te horen is – ja ja, het model kan ook nog zingen, niet bijster goed, maar acceptabel – in de nieuwste The Five O’Clock Heroes, maakt de clip van de new wavers opeens groot nieuws. Dat sommige blogs, over muziek én mode, het nummer aanhalen als ‘de single van Agyness Deyn’ zal de Heroes weinig deren. Aandacht is aandacht.

www.thefiveoclockheroes.com, http://rcrdlbl.com/artists/Santogold/download/Your_Voice, http://www.canseidesersexy.com/

    • Anke Meijer