Angelandet

Angelandet BUITENLAND Cottbus Het Dieselkraftwerk is een oude fabriek waar nu kunst in huist. Buiten lonken sierlijke baksteenconstructies, binnen verrast elke zaal, die verstopt zit in het machinehuis en de voormalige regelkamer. De pas geopende kunsttempel start met Angelandet. Voor het eerst veroveren de kunstwerken uit de eigen collectie de ruimtes. Je vindt er bijvoorbeeld het schilderij Barendje op het Marsdiep van Emo Verker. Kunstmuseum Dieselkraftwerk, Uferstrasse/Am Amtsteich 15, Cottbus. Di-zo 10-18u, do tot 20u. Inl 0049-35549494040 & www.museum-dkw.de

Cottbus

Het Dieselkraftwerk is een oude fabriek waar nu kunst in huist. Buiten lonken sierlijke baksteenconstructies, binnen verrast elke zaal, die verstopt zit in het machinehuis en de voormalige regelkamer. De pas geopende kunsttempel start met Angelandet. Voor het eerst veroveren de kunstwerken uit de eigen collectie de ruimtes. Je vindt er bijvoorbeeld het schilderij Barendje op het Marsdiep van Emo Verker.

Kunstmuseum Dieselkraftwerk, Uferstrasse/Am Amtsteich 15, Cottbus. Di-zo 10-18u, do tot 20u. Inl 0049-35549494040 & www.museum-dkw.de