6 Dansen GIRLESQUE

Burleske danseres Pepper Minsky

Sugar Factory

Morgenavond (elke drie maanden), 22.00-05.00 uur. Lijnbaansgracht 238, Amsterdam. Entree: 12,50 euro. venusfreaks.nl / sugarfactory.nl

Terwijl voor homoseksuele mannen best veel te doen is in Amsterdam, blijft het aanbod voor de lesbiennes structureel achter. Een lichtpunt aan de horizon is vrouwenfeest Girlesque, georganiseerd door Lotte van Bemmel en Bianca Moerel. Vier keer per jaar vult Sugar Factory zich met lesbiennes, vergezeld van een enkele homo- of heteroseksuele man. Ze komen niet alleen om te dansen, maar vooral om vermaakt te worden.

Elke editie treden er andere danseressen op, vaak in de burleske jaren vijftig-stijl. Verheugd draaien alle hoofden richting podium, als een danseres haar verleidingskunsten toont. Met wiegende heupen en trage bewegingen, trekt ze haar kleding voorzichtig uit. Schaars gekleed oogst ze een massaal applaus. Een terugkerende gast is Pepper Minsky, een burleske danseres uit New York. Ook morgen zal zij weer acte de présence geven.

Girlesque staat bekend als het leukste en meest alternatieve vrouwenfeest van het moment. De sfeer is ontspannen, soms zelfs uitbundig. Op meerdere plaatsen hangen schermen waarop filmpjes van sexy vrouwen te zien. Het grootste scherm, boven het podium, zal morgen een rol spelen bij het verrassende optreden van de rondborstige zangeres La Sirène.

Een pluspunt van de avond is de afwisselende muziek. Omdat er meerdere dj’s draaien, wordt het niet eentonig. De avond begint wat rustig, maar het tempo wordt opgevoerd. De house en elektro houden je tot 05.00 uur actief. Koop vooraf een kaartje. Of kom voor elven, want aan de deur zijn nog enkele tientallen kaartjes te krijgen.

    • Marjolein Marchal