Verdonk voor 1,3 ton de boot in

Kamerlid Rita Verdonk is voor ongeveer 135.000 euro opgelicht door een ‘donateur’ die alle toegangskaarten voor het oprichtingsfeest van de politieke beweging Trots op Nederland (TON) zou opkopen. Nu weigert de donateur te betalen, zo bevestigde Kay van de Linde, adviseur van Verdonk, gisteren een verhaal van weekblad Story. De donateur, een ondernemer, had toegezegd alle 1.800 toegangskaarten te betalen voor de officiële presentatie van TON in april in Amsterdam. Verdonks beweging mocht de kaarten à 75 euro zelf weggeven. Mondeling en per e-mail zijn afspraken gemaakt, volgens Van de Linde. Verdonk wil echter geen aangifte doen om een slepende zaak te voorkomen. De 135.000 euro zijn nu betaald uit de campagnekas. „Heel vervelend”, aldus Van de Linde. „Trots op Nederland is hierdoor niet ineens failliet, maar de plannen voor een vernieuwde website en de inrichting van een hoofdkwartier zijn even in de ijskast gezet.”(NRC)