Vee eenzaam achter

Vee eenzaam achter Chaiten, 8 mei. Een gigantische wolk van gas en as heeft de lucht en waterbronnen in de buurt van de Chileense Chaiten-vulkaan vergiftigd en de landbouwgrond verwoest. De vulkaan spuwde gisteren voor de zesde dag op rij stof en lava. Alle bewoners in de buurt zijn geëvacueerd, maar hebben hun vee achtergelaten. De Chileense president Michelle Bachelet beloofde steun aan de duizenden gevluchte inwoners. Foto AP A cloud of smoke and ashes produced by intensified eruption of the Chaiten volcano is seen behind abandoned cattle, in Chaiten, Chile,Tuesday, May 6, 2008. The Chaiten volcano poured out gas and ash for a sixth day on Wednesday as Chilean President Michelle Bachelet promised support for thousands of people forced to flee their homes. (AP Photo/Mario Mendoza) Associated Press