Televisie Voorkeur

In het programma Mijn man kan niet dansen probeert Humberto Tan (foto) met hulp van professionele danscoaches mannen, die altijd hebben geweigerd om te dansen, om te vormen tot ware topdansers. RTL 4, 20.30-21.30u. RTL 4, 'Mijn Man Kan Niet Dansen' Uitzending: wekelijks vanaf 1 mei van 20.30 uur tot 21.30 uur. Foto: presentator Humberto Tan Deze foto is vrij van rechten voor publicatie bij redactionele artikelen. Naamsvermelding fotograaf verplicht: Nick van Ormondt. Ormondt, Nick van

actualiteiten

EénVandaag. Reportage over de problemen bij vrij gevestigde psychologen en psychotherapeuten die al drie maanden zonder inkomsten zitten door het nieuwe declaratiesysteem dat op 1 januari is ingevoerd. Dat werkt zo ingewikkeld dat betalingen uitblijven. Inmiddels zijn er al driehonderd psychologen gedwongen hun praktijk te sluiten. De landelijke vereniging van psychiaters, de NVVP, luidt de noodklok en roept de minister op om maatregelen te nemen. Ned.1, 18.20-18.45u.

Netwerk. Speciale uitzending wegens het 60-jarig bestaan van de staat Israël. Na de Tweede Wereldoorlog werd het land een thuis voor veel Joden uit heel de wereld, en zeker uit Europa. Tegelijk is Israël in die zestig jaren ook diverse malen in zijn bestaan bedreigd. ‘Een veilig thuis’ gaat al zestig jaar samen met ‘oorlog en geweld’. Met reportages uit het Heilige Land en gesprekken in de studio. Ned.2, 20.20-21.20u.

Nova/Den Haag Vandaag. Reportage, gemaakt samen met de Belgische publieke omroep, waarin sfeerbeelden te zien zijn en (mishandelde) oppositieleden aan het woord komen. Met een toelichting in de studio van de verslaggever. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Onder de gasten presentatrice Catherine Keyl, de Vlaamse singer-songwriter Milow en Denise Janzee, die een documentaire maakte over haar moeder, actrice Willeke van Ammelrooy. Matthijs van Nieuwkerk wordt als presentator bijgestaan door tafelheer Martin Bril. Ned.3, 19.30-20.25u.

Pauw en Witteman. Journalist Ton Vriens beschrijft in zijn boek de executie van een Texaanse dame die wordt verdacht van kindermoord, van het begin van haar vervolging tot aan het eind. Hij vraagt zich af of deze executie terecht heeft plaatsgehad. Zanger Dinand Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen van de band Kane vertellen over hun nieuwe cd Everything you want en minister Bert Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking praat over de strenge regering in Birma die ervoor zorgt dat de hulpverlening voor de slachtoffers problemen ondervindt. Ned.2, 22.55-23.50u.

The Graham Norton Show. Lichtvoetige, amuserende talkshow met onder anderen als gast actrice en zangeres Minnie Driver en Jimmy Carr, winnaar van de British Comedy Awards 2006. BBC 2, 23.00-23.30u.

Phara. De Vlaamse dichter en schrijver Tom Lanoye (1958) is te gast bij Lieven van Gils en Phara De Aguirre. Tevens aandacht voor de politieke crisis, amper vijftig dagen na de start, in de regering- Leterme. België 2, 23.05-23.40u.

Question time. Politiek discussieprogramma onder leiding van David Dimbleby. Vandaag mag het publiek vragen stellen aan de politici James Purnell, Michael Heseltine en Menzies Campbell, en schrijfster Rachel Johnson (zus van burgemeester Boris). BBC 1, 23.35-0.35u.

amusement

Puberruil. De 17-jarige Jamila zit niet op school, werkt ook niet en gaat volledig haar eigen gang. De 16-jarige Shalini besteedt daarentegen veel aandacht aan school en wordt door haar moeder én familie erg strak gehouden. Een reportage over twee pubers met verschillende achtergronden die voor vijf dagen van woonplaats en familie ruilen. Ned.1, 22.10-22.50u.

documentaire

Sam Dillemans: De waanzin van het detail. Bekroonde documentaire over de hedendaagse Antwerpse schilder Sam Dillemans. In zijn atelier werkt hij aan een zelfportret en vertelt over zijn leven. België 2, 21.10-22.00u.

Andere tijden: Palestina pioniers. In de kale Wieringermeerpolder lag voor de oorlog het Joodse Werkdorp. Honderden vluchtelingen leerden daar een ambacht en moesten dan ons land weer uit, naar Palestina bijvoorbeeld. Maar niet iedereen voelde daarvoor. Een terugblik op Palestina-pioniers en zionisten-haters. Ned.2, 21.20-22.00u.

The genius of photography: Fixing the shadows. Eerste deel van een BBC-serie over de geschiedenis van de fotografie. Vandaag aandacht voor de ‘camera obscura’ en de doorbraak tijdens de Eerste Wereldoorlog. België 2, 22.00-23.05u.

Holland Doc: Faces. Documentaire over de Franse fotograaf en straatkunstenaar JR, die samen met zijn vriend Marco de omstreden ‘veiligheidsmuur' in Israël illegaal heeft voorzien van enorme posters met lachwekkende portretten, ter onderstreping van de complexiteit en absurditeit van de situatie in het Midden-Oosten. Ned.2, 23.45-1.12u.

informatief

Women in Black. Reportageserie over de geheimen van de islamitische vrouw, waarin een journaliste in traditionele kleding ontdekt dat moslima’s in Jemen beter zijn in ontharen dan westerlingen. BBC 2, 20.30-21.00u.

Kassa 3. Consumentenprogramma voor jongeren. Met onder meer aandacht voor medische zelftests die je voornamelijk via het internet kunt bestellen, de verborgen kosten van multifunctionele mobieltjes, de beloftes van Afrikaanse wonderdokters en de miskoop van Viggo Waas. Ned.3, 21.55-22.30u.

Mister Israël, het verhaal van Shimon Peres. De geschiedenis van de staat Israël wordt belicht door de ogen van de langstzittende politicus en staatsman van het land: Shimon Peres. Documentairemaker Willy Lindwer interviewde Peres en mensen die hem goed kennen. Ned.2, 22.50-23.45u.

sport

RTL Voetbal: Eredivisie. Samenvattingen van de play-offs. RTL 4, 22.30-23.40u.