Schilderij Claude Monet geveild voor 26,7 miljoen euro

NEW YORK. Het schilderij Le Pont du chemin de fer à Argenteuil (1873) van Claude Monet is dinsdagnacht bij Christie`s in New York verkocht voor 26,7 miljoen euro. Dat heeft een woordvoerder van veilinghuis Christie`s bekendgemaakt. Verwacht werd dat het doek tussen de 22,5 en 25,8 miljoen euro zou opleveren. Deze hoge opbrengst is een nieuw record voor een werk van Monet. Het doek werd aangeschaft door een anonieme koper, aldus Christie`s. De koper zou de familie Nahmad zijn, een familie van kunsthandelaren met galeries in New York en Londen. Argenteuil was onder invloedrijke Parijzenaars een populaire plek voor de pleziervaart en werd door veel impressionistische kunstenaars geschilderd. Claude Monet schilderde de plaats in 1873, toen hij er een huis huurde.