Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met beeldend kunstenaar Klaas Gubbels over zijn expositie op Art Amsterdam, een van de grootste beeldende- kunstbeurzen van Nederland. Radio 1, 19.04-20.00u.

Desmet live. GroenLinks Europarlementariër Joost Lagendijk praat over Turkije, het EU-lidmaatschap en het Europarlement. Verder een rondetafelgesprek over het 60-jarig bestaan van Israël en de toekomstverwachtingen. En aandacht voor de interviewbundel van 27 Nederlandse journalisten over liefde en integratie: Let’s make love. Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Met onder anderen architectuurkenner Herman van Bergeijk over de in 1959 overleden Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright en Véronique Baar over het kopen van kunst en over haar lezing morgen in het Stedelijk Museum CS te Amsterdam. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Wilma Nanninga, hoofdredacteur van de pagina Privé in De Telegraaf, geeft haar visie op het huwelijk van levensliedzanger Frans Bauer en Mariska van Rossenberg en de impact daarvan op de media. Ze trouwen zaterdag in de basiliek van Oudenbosch. Radio 1, 0.02-0.45u.