Overige films

Skin (Hanro Smitsman, 2008, Nederland). Telefilm bleef overeind in de bioscoop. Regisseur Smitsman (Gouden Beer in Berlijn vorig jaar voor zijn korte film Raak) concentreerde zich op een kwetsbare jongen die in 1979 klem zit tussen zijn vader en zijn moeder, tussen punk en skinheads, tussen blank en zwart, tussen goed en kwaad. Deze Frankie, subliem gespeeld door Robert de Hoog, leren we kennen als een kaalkop met een hakenkruistatoeage, die in de politiecel wordt gegooid en daarbij een agent op zijn gezicht mept. Ned.3, 20.25-21.55u.

Anaconda (Luis Llosa, 1997, VS). Rammelende variant op de monsterfilms uit de jaren 50, met overtuigende trucages rondom een reusachtige waterslang (ruim dertien meter). Specialiteit van het beest: het uitbraken van de nog levende prooi, alvorens opnieuw tot de maaltijd over te gaan. Ook met Ice Cube, Jon Voight, Eric Stolz, Jennifer Lopez. RTL7, 20.30-22.15u.

A Beautiful Mind (Ron Howard, 2001, VS). Ouderwets Hollywoodvermaak met Russell Crowe als de wiskundige annex Nobelprijswinnaar John Forbes Nash jr. Een even geniale als paranoïde man die lijdt aan door de Koude Oorlog gevoede achtervolginsgedachten. Ook met spionageverwikkelingen en Jennifer Connelly als de echtgenote. Oscar voor beste film. RTL8, 20.30-22.55u.

Harry Potter and the Chamber of Secrets (Chris Columbus, 2002, VS). Tweede Harry Potter-film is leuker, enger en langer dan het eerste deel, heeft nog betere special effects, maar gaat onverminderd gebukt onder een wat brokkelige structuur. Behlave de vertrouwde sterren - Daniel Radcliffe voorop - speelt Kenneth Branagh de ijdele leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Net5, 20.30-23.30u.