op nrcnext.nl

Fietsen door Turkije Marjolein Verhoeven en Julie Tabbers fietsen al een paar weken naar Peking. op nrcnext.nl Vandaag in de weblogs Fietsen door Turkije Marjolein Verhoeven en Julie Tabbers fietsen al een paar weken naar Peking. Intussen zijn ze in Turkije en fietsen ze richting Iran. Ze hebben een stukje gelift, de bergen in, waar het tot hun verbazing sneeuwt. „Na flink zoeken in onze Turkse woordenlijst, kunnen we de chauffeur duidelijk maken dat we bovenop de bergpas (Kop Geçidi) willen uitstappen. Een heel goed idee vindt hij dat niet, en als wij vervolgens in de snijdende wind staan, krijgen we ook zo onze twijfels.” Volg de reis via nrcnext.nl/fietsenpeking

Vandaag in de weblogs

Fietsen door Turkije

Marjolein Verhoeven en Julie Tabbers fietsen al een paar weken naar Peking. Intussen zijn ze in Turkije en fietsen ze richting Iran. Ze hebben een stukje gelift, de bergen in, waar het tot hun verbazing sneeuwt. „Na flink zoeken in onze Turkse woordenlijst, kunnen we de chauffeur duidelijk maken dat we bovenop de bergpas (Kop Geçidi) willen uitstappen. Een heel goed idee vindt hij dat niet, en als wij vervolgens in de snijdende wind staan, krijgen we ook zo onze twijfels.”

Volg de reis via nrcnext.nl/fietsenpeking

Kasparov taait af

Correspondent Michel Krielaars kon het niet laten. De avond voordat in Rusland de nieuwe president aantrad, ging hij op zoek naar de aangekondigde demonstratie van Gary Kasparov, leider van oppositiebeweging Ander Rusland. Maar Kasparov bleek nergens te bekennen. „Even later hoorde ik dat Kasparov van de autoriteiten te horen had gekregen dat hij gearresteerd en twee weken vastgehouden zou worden als hij zou komen opdagen. En daar had hij geen zin in, omdat er volgende week een congres van de oppositiebeweging wordt gehouden.”

Lees meer via nrc.nl/moskou

Nepbeschermer

Er is een nieuwe Nederlandse site waarop gebruikers een medisch dossier kunnen aanleggen. „Alleen voor algemeen belang worden geanonimiseerde statistische medische gegevens gebruikt. Deze zijn nooit tot de persoon herleidbaar”, staat op de site. De website noemt twee organen die toezicht moeten houden op hun werkwijze, maar die bestaan helemaal niet, schrijft Marie-José Klaver op haar weblog. Ze bevraagt de oprichters van de site, maar er volgt een vaag antwoord.

Lees verder vianrc.nl/klaver

En verder...

Mark Rooker

Kunstenaar Mark Rooker ‘doet’ wekelijks een artikel uit de krant.

Kijk voor het archief op nrcnext.nl/rooker