Hillary geeft de strijd niet op

Hillary Clinton weigerde zich gisteren terug te trekken als presidentskandidaat, na de voor haar slecht verlopen voorverkiezingen in Indiana en North Carolina. Haar concurrent Barack Obama behaalde een onverwacht ruime zege in North Carolina (56 om 42 procent) en wist de ‘zekere’ overwinning van Clinton in Indiana tot een minimum te beperken (51 om 49 procent). De campagne van Obama kondigde gisteren de steun aan van vier supergedelegeerden, een soort partijbonzen die op de Democratische Conventie in augustus het laatste woord hebben over de nominatie. Een van hen is een voormalige aanhanger van Clinton. Door de winst van Obama neemt de druk op de 270 supergedelegeerden die nog geen kant hebben gekozen toe om ook achter Obama te gaan staan. Clinton beloofde in de race te blijven „tot er een genomineerde is”. Ze zei niet of dit betekent dat ze doorgaat tot aan de Democratische Conventie. (AP) pagina 7