Film van de dag

Acteur Jim Carrey als huisdierendetective Ace Ventura. ACE VENTURA: WHEN NATURE CALLS, Jim Carrey, 1995. ©Warner Brothers/courtesy Everett Collection Warner Bros;Everett Collection

Ace Ventura: Pet Detective. Jim Carrey (1962) begon zijn carrière als stand-up comedian in Canada. Na zijn verhuizing naar Los Angeles kreeg de man met het rubberen gezicht bijrolletjes in films en televisieseries, waaronder het ook in Nederland uitgezonden In Living Colour. Hij bleef optreden in clubs, maar deed in plaats van imitaties improvisaties; soms stond hij naakt op het toneel, met een sok om zijn penis. In 1994 werd Carrey een ster door het onverwachte succes van de komedies Ace Ventura: Pet Detective en The Mask. Carrey, die zijn stijl omschreef als ‘Fred Astaire on acid’, kan inmiddels miljoenen dollars verdienen met een film. In zijn behoorlijk leuke debuutfilm speelt hij een maffe man die in Miami zoekgeraakte huisdieren opspoort. Wordt om 22.15u. gevolgd door het vervolg, Ace Ventura: When Nature Calls (1995). (Tom Shadyac, 1994, VS), Veronica, 20.30-22.15u. André Waardenburg

    • André Waardenburg