Examen op de molenwieken

Examen op de molenwieken IJsselstein, 8 mei. Drie kandidaten leggen vandaag het molenaarsexamen af op de molen De Windotter in IJsselstein, in de provincie Utrecht. Deelnemers moeten tijdens het praktijkgedeelte onder meer in de wieken van de molen klimmen. Zo kunnen zij het zeil uitrollen, waardoor de molen wind vangt en kan draaien. Het Gilde van Vrijwillige Molenaars, een organisatie met ongeveer tweeduizend leden, verzorgt opleidingen tot vrijwillig molenaar. De opleiding duurt gemiddeld twee jaar. Sinds 1972 hebben meer dan duizend nieuwe molenaars hun diploma behaald. Dankzij deze vrijwilligers worden honderden oude molens in Nederland draaiende gehouden. Foto Maarten Hartman Nederland,Ijsselstein, 8-5-2008 Molenaarsexamen. De vrouw met oranje t shirt is een van de drie kandidaten vandaag in IJsselstein. Tijdens het praktijkgedeelte in de molen klimt zij in een van de wieken om het zeil op te leggen zodat de molen kan gaan draaien Komedweekend is openmolendag Foto Maarten Hartman Hartman, Maarten