deze week ook in première

Speed Racer

Regie: Andy en Larry Wachowski. Met: Emile Hirsch, Christina Ricci, John Goodman, Susan Sarandon, Roger Allam. **

Speed racer, gebaseerd op een Japanse animatieserie uit de jaren zestig, is vormgegeven als een ultramoderne racegame, maar draagt de moraal van jeugdseries uit de jaren 50 uit. Geld is slecht, familie is goed. In het gezin Racer draait het maar om één ding: auto’s. Pops (de onverwoestbare John Goodman) ontwerpt ze. Zonen Rex en Speed rijden erin. En moeder Racer (Susan Sarandon) smeert er de broodjes bij. De protagonist uit de titel, middelste broer Speed, wordt niet bepaald gedenkwaardig neergezet door Emile Hirsch (Into the Wild). De autorace die centraal staat is een knok- en trucjessport die vooral lijkt bedacht om meteen ook een game in de markt te zetten. Spannend is het geen moment, opwindend alleen voor jongetjes tussen de 8 en 88.

Bas Blokker

What Happens in Vegas

Regie: Tom Vaughan. Met: Cameron Diaz, Ashton Kutcher, Rob Corddry, Lake Bell. **

Controlfreak Joy wordt ten overstaan van al haar vrienden gedumpt door haar verloofde. Lanterfanter Jack wordt ontslagen, nota bene door zijn vader. Beiden gaan met hun vriend(in) naar Las Vegas, om hun verdriet te verdrinken. Natuurlijk komen ze elkaar tegen en na een met drank overgoten nacht blijken tegenpolen Jack en Joy met elkaar getrouwd.

Dan wint Jack 3 miljoen dollar. Terug in New York wil de rechter hun echtscheiding niet uitspreken, ze moeten eerst maar eens proberen of ze het met elkaar kunnen rooien.

Cameron Diaz en Ashton Kutcher zijn de magneten,maar een beetje behoorlijk script zou hebben geholpen. Ook de grappen zijn in veel gevallen ondermaats. Wat een suffe bedoening.

André Waardenburg

    • André Waardenburg
    • Bas Blokker