`Amélie` gezicht van Chanel No.5

LOS ANGELES. De 29-jarige Franse actrice Audrey Tautou, bekend van haar rol in Le Fabuleux Destin d` Amélie Poulain (2001), wordt het nieuwe gezicht van het parfum Chanel No.5. Ze vervangt de Australische actrice Nicole Kidman, die vier jaar geleden werd gevraagd om het parfum aan te prijzen. De eerste reclame met Tautou is volgend jaar te zien, en wordt gefilmd door Jean-Pierre Jeunet. Hij regisseerde Amélie. Eerder waren onder andere Catherine Deneuve, Lauren Hutton, Jean Shrimpton en Marilyn Monroe het gezicht van Chanel No 5. De laatste zei dat het enige dat ze in bed aanhad, Chanel No.5 was. Het 83 jaar geleden ontwikkelde parfum is nog steeds het best verkopende parfum ter wereld. Volgens modehuis Chanel wordt er elke 30 seconden ergens ter wereld een fles gekocht ter waarde van zo'n 95 euro.