Zon in overvloed

We hebben al een paar dagen kunnen wennen aan zonnig, droog en tamelijk warm weer en voorlopig komt in dit weerbeeld geen verandering. Verantwoordelijk voor het zomerse weer is een hogedrukgebied net ten zuiden van Scandinavië.

Hierdoor waait er bij ons een oostenwind die droge en vrij warme lucht aanvoert. Opvallend bij deze situatie is dat het in gebieden, waar het normaal warm en droog is zoals Spanje, gaat regenen. Door de droogte is de regen daar overigens meer dan welkom.

Bij ons begon de dag vandaag zonnig. Hier en daar was nog een verdwaalde wolk te vinden maar in de loop van de ochtend verdween deze snel. Het zal daardoor vanmiddag tussen 20 en 24 graden zijn geworden.

Vanavond blijft het nog lang warm. Maar omdat het helder is, koelt het, zodra de zon onder is, toch flink af, tot 7 graden in het noordoosten en 13 graden in Zeeland. Op koude plaatsen kan een mistbank ontstaan. De zon doet zich morgen opnieuw gelden.

De kans op bewolking is klein en het wordt wederom warm. De thermometer komt uit op een graad of 20 op de Wadden en 25 graden in het zuiden en oosten van het land. De eerste zomerse dag wordt hiermee een feit. Ook op de lange termijn houdt het zonnige en droge weer aan. De temperaturen gaan nog iets verder omhoog met waarschijnlijk zelfs 27 graden in het Pinksterweekeinde.