Vakantiebaan: liefst werken in de horeca

Diemen. Jongeren kiezen als vakantiebaantje het liefst voor werk in de horeca. Dit blijkt uit het jaarlijkse Vakantiebanen Onderzoek van uitzendorganisatie Randstad. Voor het onderzoek werden 507 jongeren van 14 tot en met 25 jaar ondervraagd. Bijna de helft van de jongeren gaat dit jaar op zoek naar een vakantiebaan. Een goede werksfeer is daarbij voor hen belangrijker dan veel geld verdienen. Na de horeca is werken in een winkel of bij een animatieteam op een camping het populairst. Uit het onderzoek blijkt dat meisjes vaker dan jongens zoeken naar werk in de thuiszorg of bij een animatieteam. Jongens werken daarentegen vaker in de landbouw of in een supermarkt tijdens hun vakantie. Administratief werk, de detailhandel en het callcenter zijn onder de geïnterviewde allochtonen populairder dan onder autochtonen.